Reportáž z akce “Tulák po parku”


V sobotu 15. června 2024 jsme se jako reprezentanti Radioklubu Písek zúčastnili venkovní soutěže robotů a autíček “Tulák po parku” v olomouckých Bezručových sadech.

Náš tým KRA Písek, složený z Karla Kropše, Franty Cifriho a Kristýny Cifreundové, dosáhl vynikajícího výsledku v kategorii Open. S robotem Dřevo jsme ujeli nejdelší vzdálenost 1000 metrů a vybojovali první místo.

Soutěž začala registrací v 8:00 a samotné závody odstartovaly v 9:00. Trasa vedla po cyklistické a pěší stezce parku a měřila celkem 1000 metrů. Dřevo se osvědčil jako spolehlivý robot, což nám umožnilo dosáhnout skvělého času i vzdálenosti.

Během závodu jsme zažili dramatický moment, kdy se náš robot vydal po lesní cestičce plné kořenů. Tato část trasy byla velmi náročná, protože vedla těsně vedle srázu k řece. Byli jsme napjatí, když robot klouzal po hrbolaté cestě a obdivovali jsme, jak skvěle se vypořádal s těžkým terénem. Tento úsek byl plný napětí, protože jakýkoliv chybný pohyb mohl znamenat pád do řeky. Bohužel, nakonec robot tento úsek nedokončil, protože se zasekl na velkém kořenu, který byl nepřekonatelnou překážkou. Přesto nás tato část závodu naučila hodně o odolnosti a schopnostech našeho robota.

Účast na soutěži “Tulák po parku” byla pro nás nezapomenutelným zážitkem a obrovským úspěchem. Podařilo se nám reprezentovat naše město s hrdostí a odhodláním, což se odrazilo i na našem vynikajícím výsledku. Tento den byl plný nejen technických výzev, ale i týmové spolupráce a dobrodružství. Jsme hrdí na to, že jsme mohli přispět k rozvoji technologií a ukázat naše schopnosti v soutěži republikového formátu.

Fotogalerie a Výsledky

Fotografie a podrobné výsledky soutěže naleznete na stránkách soutěže RoboTrip.CZ.